Rundvlees

Het rundvlees in onze slagerij is afkomstig van twee runderrassen genaamd verbeterd roodbont en Belgisch blauw. Wat deze dieren kenmerkt, is dat ze veel ruimte, gezonde voeding en hoogwaardige verzorging krijgen. Hierdoor is het scharrelvlees. Omdat de runderen in natuurlijk kuddeverband leven, blijven ze gezond en vitaal. Dat proeft u terug in de rijke smaak van het rundvlees in ons assortiment.

Bekijk in webshop

Gecertificeerde voeding
De dieren krijgen dagelijks biologische en gecertificeerde voeding. Ze krijgen bovendien geen groeiversnellers, maar groeien op natuurlijke wijze op. Zo lopen ze van april tot oktober veelvuldig in de wei en de buitenlucht. Denk daarbij aan provinciale landschappen, maar ook aan het begrazen van natuurland van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. De runderen leven ‘s winters in een potstal, dit is een open buitenstal. Ze lopen hier los en hebben voldoende stro.

De dieren ervaren geen pijn of stress tijdens het slachtproces. Zo zijn er geen wachttijden in het slachthuis, worden de dieren vervoerd in de groepen zoals ze gemest zijn en is het slachten zelf pijnloos en efficiënt.

Wilt u meer informatie over ons rundvlees?    Bijkijk hier onze blog

_____ Benieuwd naar het assortiment?
We hebben een ruim assortiment aan rundvlees producten.
Bekijk onze webshop voor het huidige assortiment.e hebben