Kalfsvlees

Kalfsvlees

Kalfsvlees

Wij verkopen uitsluitend vers Hollands kalfsvlees. Heerlijk zacht en goed van smaak.
Een greep uit ons assortiment:

  • Kalfslappen
  • Kalfsoester
  • Kalfsschnitzel
  • Kalfsgehakt
  • Kalfspoulet
Kalfsvlees achtergrond

Stallen

De kalveren worden gehouden op locaties verspreid over België en Nederland. Omwille van het dierenwelzijn bij het transport blijft hierdoor de afstand tussen de stallen en de slachterij beperkt.

Opvolging & Begeleiding

Vanaf de aankoopdatum wordt de levensloop van elk kalf gevolgd. Dit systeem monitort de herkomst, de voeding en de medicatie van elk dier afzonderlijk.

De groei van de kalveren wordt elke dag bewaakt, terwijl de kalverhouder de kalveren voedt, krijgt hij elke week een begeleider op bezoek, die adviseert over voeding en gezondheid van de dieren. De adviseur kijkt erop toe dat de dieren de juiste voeding krijgen en ze in optimale gezondheid verkeren. Geregeld komen ook veeartsen ter plekke om de toestand van de dieren te verifiëren.

Dier vriendelijk

Transport

De kalveren worden met eigen transport vervoerd. Eerst van het opvangcentrum naar de boerderij, daarna van de boerderij naar het slachthuis.

Met de opening van een eigen slachtlijn in Oldenzaal heeft onze leverancier, de Vleesvee Integratie Twente, de gehele keten van de productie van kalfsvlees in eigen hand. Het zelf slachten heeft de volgende voordelen: verantwoord en hygiënisch slachten en vermijden van stress komt de kwaliteit en de houdbaarheid van het rundvlees ten goede, maar zeker zo belangrijk het dierenwelzijn wordt optimaal gegarandeerd.

  • Dierstress vermijden: vervoer in groepen zoals ze gemest zijn, geen wachttijd op slachthuis, perfect ontworpen schietkooi met geruisloze hydraulische schuiven.
  • Optimale hygiëne: helemaal nieuw, alle machines en bordessen in RVS, de karkassen hangen ruim uit elkaar in de koelcel.
  • Gesloten koelketen: geen transport van slachthuis naar uitsnijderij; optimale mix van koeling, ventilatie en luchtvochtigheid voor een perfecte vleeskwaliteit.
Kalfsvlees assortiment