Varkensvlees

Capelin Varkensvlees

Het grootste deel van ons varkenvlees is van het Capelin varken. Dit varken ras is gefokt uit de volgende rassen: 50% Large Withe, 25% Pietrian en 25% Duroc. Genetisch is deze lijn vastgesteld. Op deze wijze wordt een sterk en gezond ras gegarandeerd, dat voldoet aan de hoge kwaliteitseisen voor het vlees. De verantwoorde voeding bestaat tenminste uit 65% graan & 10% kastanjes.

Capelin, een bijzonder varken

Van oorsprong groeit het Capelin varken op in de Auvergne van Frankrijk in de bergen, waar het boven de 600 meter gehouden moet worden. Dit is beter voor de ontwikkeling van het vlees door de temperatuur verschillen op die hoogte. De Capelin boeren hebben veel passie voor het vak. De dieren hebben veel bewegingsvrijheid en kunnen rustig rondscharrelen in het stro. Ze hebben open stallen waardoor de berglucht overal aanwezig is, hierdoor garanderen de Franse boeren een gezond en sterk varkensras. Er wordt geen gebruik gemaakt van antibiotica, dit is positief voor de gezondheid van de mens. Wanneer wij antibiotica binnen krijgen via vlees kan het zijn dat we immuun word. Dit betekent als we een keer een flinke griep oplopen, dat de antibiotica, die door de arts voorgeschreven wordt niet aanslaat, omdat je lichaam reeds te veel antistofjes heeft opgebouwd.

Smaak
Het Capelin varken krijgt kastanjes gevoerd en Franse granen uit de regio Auvergne. De rust, ruimte, Franse granen en kastanjes zorgen voor een authentieke smaak, zoals u die wellicht nog herinnert van vroeger.

Wetenswaardigheden

Van ieder varken is bekend bij welke boer het vandaan komt. Iedere boer koopt zijn granen en kastanjes bij de coöperatie. Alle boeren zijn verplicht zich te houden aan de strenge kwaliteitsnormen, die de coöperatie heeft vastgesteld. Groeihormonen worden niet gebruikt. Een onafhankelijke lokale dierenarts houdt toezicht tijdens het gehele proces. Dit waarborgt de voedselveiligheid en de kwaliteit van het vlees.

Gezond en sterk
De oorsprong van Capelin varkens bevindt zich in de bergen van Zuid Frankrijk. De varkens groeien op bij boeren die nog rust en liefde hebben voor het ambacht. Na 6 maanden wegen ze ongeveer 100 kg. De varkens hebben de ruimte om te scharrelen en te spelen in het stro. De open stallen zorgen voor frisse berglucht en een natuurlijk dag- en nachtritme. Hierdoor garanderen de Franse boeren een gezond en van nature sterk varkensras.

De Capelin varkens krijgen Franse granen en kastanjes gevoerd uit de regio Auvergne. Ze leven in groepen op stro. Kastanjes, granen, de ruimte en de rust zorgen voor een ouderwets lekkere smaak van het varkensvlees. De oorspronkelijke smaak van vroeger.

Hoge kwaliteit
Het varkensras is voor 50% Large Withe, 25% Pietrian en 25% Duroc. Genetische is deze lijn vastgesteld. Op deze wijze wordt een sterk en gezond ras gegarandeerd, dat voldoet aan de hoge kwaliteit eisen voor het vlees. De verantwoorde voeding bestaat ten minste uit 65% graan & 10% kastanjes.

Er worden geen groei bevorderaars of hormonen gebruikt. Le Capelin is een door de Franse overheid goedgekeurd regio label. De kleinschalige werkwijze van Le Capelin zorgt voor een uniek varken met bijzondere eigenschappen. Eén van deze eigenschappen is dat de boerderij zich op minimaal 600 meter hoogte moet bevinden. Door de overzichtelijke werkwijze is keten transparant en is het vlees herleidbaar tot de boer.

Voor meer informatie: http://www.capelin.nl/

Varkensvlees assortiment