Nieuws details

Beste worstmakerij 2018

door Rob Vis

Beste worstmakerij van 2018

PAPENDRECHT • Tijdens de jaarbijeenkomst van Het Worstmakersgilde op 15 januari is Slagerij Erik Vis in Papendrecht uitgeroepen tot 'Beste Worstmakerij van Zuid-Holland 2018'. Vele collega's en vakgenoten waren hierbij aanwezig.

Zoals het een vakman betaamt, geeft Slagerij Erik Vis de exacte receptuur van zijn topproducten niet prijs. Wel benadrukt hij dat men in de worstmakerij uiterst zorgvuldig te werk gaat. Zo is de worstmakerij ingericht volgens alle moderne eisen op het gebied van voedselveiligheid. Verder verwerkt men uitsluitend kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen.

Strenge keuring
Bij de aangesloten slagerijen met eigen worstmakerij vinden elk jaar regelmatig, maar onaangekondigd, keuringen plaats van onder andere worsten en vleeswaren. Hierbij wordt er gelet op de smaak, geur, versheid, malsheid en ambachtelijke kwaliteit van de zelfgemaakte producten. Daarnaast wordt er steekproefsgewijs een aantal producten beoordeeld op microbiologische voedselkwaliteit.

Per gekeurd product wordt een aantal punten toebedeeld. Slagerij Erik Vis heeft de meeste punten behaald in de regio Zuid-Holland. "Ik ben super trots op het resultaat", glundert de Papendrechtse slager. "Ik had het niet verwacht, want de concurrentie is groot."

Slager Erik Vis beschouwt de winst als een mooie erkenning. Tevens ziet hij de uitdaging om te blijven werken aan de kwaliteit van zijn producten. "Graag wil ik met de worstmakerij de beste van Nederland worden."

Uitstekende producten
Het maken van de lekkerste eigengemaakte worsten en vleeswaren staat bij Slagerij Vis  in Papendrecht dan ook hoog in het vaandel. "Wij doen elke dag ons best om onze klanten te voorzien van de beste producten die wij maken in onze worstmakerij. Deze prijs is een bekroning op ons werk. Natuurlijk is iedereen uitgenodigd om onze heerlijke producten zelf te komen proeven!"

Ga terug