Lamsvlees

Lamsvlees

Lamssvlees

Lamsvlees is makkelijk klaar te maken, vooral de grotere stukken. Een schouder of een hele bout, gewoon het hele stuk in de oven op lage temperatuur. Beetje zout en peper is vaak al voldoende. De culinaire mensen onder ons doen er vaak ook andere, naar eigen smaak verschillende kruiden op. Het vlees moet de tijd krijgen om te garen. Vooral oudere mensen hebben nog wel eens een vooroordeel over lamsvlees, dat het sterk smaakt en dat het vet in je mond stolt. Maar dan hebben ze een oud dier gehad. Lamsvlees is ook makkelijk klaar te maken, vooral de grotere stukken, daar zijn wij fan van. Een schouder of een hele bout, gewoon het hele stuk in de oven op een lage temperatuur. Beetje zout en peper vind ik al voldoende. De culinaire mensen onder ons doen er vaak ook andere, naar eigen smaak verschillende kruiden op. Belangrijk is "het vlees de tijd geven".

Lamsvlees producten
Wetenswaardigheden

De lammeren worden geboren en blijven gewoon bij hun moeder. Lekker in de wei, weer of geen weer. De vacht houdt tenslotte de schapen lekker warm. Pas bij een pak sneeuw worden de schapen naar binnen gehaald, omdat ze dan geen gras meer in de wei kunnen vinden. Je moet de natuur zoveel mogelijk de natuur laten. Sommige lammeren zijn na vier maanden al op slachtgewicht, dat is tussen de 18 en 22 kilo. Vooral lentelammeren groeien sneller. Er zit in de lente veel voeding in het sappige gras en als je dan een eenling hebt dan is al de melk voor dat ene lam. Met een herfstlam van een meerling kan het tot wel een maand of tien duren voor ze op slachtgewicht zijn.

Nach oben